Начало » Как се прави ?, Мрежи

Wi-fi антени

Като неизбежна част от безжичните интернет мрежи включващи  се понякога в системите за видеонаблюдение,безжичните антени  са от  голямо значение за една стабилна и обуславяща висока скорост мрежа.За целта обаче при преноса на толкова висока честота се изискват антени с голям коефицент на усилване  и селективност.В повечето от случаите се  прибягва до скъпи wi-fi антени ,които увеличават крайната цена  на системата . Затова тук сме посочили  няколко начина за направа   на wi fi антена за 2.4 гх,а по долу и любителски начин за направа на цилиндрична антена с 14db.усилване и остра насоченост.Както и свързването и към безжично устройство (тип флашка).Като голяма важност е спазване на точните размери и задължителните правила за работа с високочестотни устройства:

  • спазване на размерите на антената до мм.
  • възможно най-къси разтояния на кабела с антената
  • Възможно най-къси разтояния мужду вътрешният проводник и екрана на кабела.Една от най-честите допускани грешки!
  • здрави и по-възможност позлатени конектори SMA.При външен монтаж на антената е необходимо N-конектори (перфектните за Wi-Fi антени)

Не на последно място е и доброто херметизиране на антената.Критерии ,който много често се пренебрегват ,но с времето се оказва фатално за КПД на антената.

Този модел антена е перфектен за любителска цел.Тук съм използвал канче от алпaка,което има оптимално решение цена  качество имайки впредвид че не раждясва! а и лесно се намира  в магазинчета ”по-левче”.Ако сте решили да си зглобите не забравяйте и капачка отпред(от тънко пвц).

За да не се измъчвате с изчисления от снимката по горе ви давам КАЛКУЛАТОР за целта.Важен фактор е при самото изчисляване на зададената честота да спазите канала на който ще работят двете устройства ,като вземете средна стойност на канала примерно (от 23900- 24100).

P1000404P1000402P1000405P1000406

P1000401

Тук по-долу  ви предлагам да погледнете няколко линка по темата.

http://rawlab.mindcreations.com/cantenna.php

http://forum.donanimhaber.com/El_Yapimi_Wireless_Anten_(cantenna)/m_12976524/tm.htm

http://www.supersatforum.com/kablosuz-adsl-modemler/59059-pringles-kutusu-ile-wireless-anten-yapimi.html

http://forum.donanimhaber.com/m_5145816/mpage_6/key_/tm.htm

http://www.turnpoint.net/wireless/has.html

Успех !

По нататък ще ви зарибя и с друг модел Wi -Fi антени.

Етикети:

30 юли 2009 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.