Начало » Мрежи

NanoStation 2- един добър избор

базова станцияЕдва ли има по-добри решения за безжични връзки освен надеждните базови станции като тази Nanostation 2.благодарение на това устройство се изгражда напълно стабилна и скоростна връзка за дълго време.Като се има в предвид неблагоприятните атмосферните условия тук в България от дъждове, градушки, заледявания,температури  под -20′ и над 40′ и др. усторойство като това вече се е доказало и работи безотказно на много места в страната.Има примери дори за цялостно обледяване при което не е спирало да работи и да се представя отлично. Едва ли ползвали го веднъж доставчиците на интернет биха помислили за други подобни устройства на такива цени. Бързо и лесно за монтаж и настройка позволява да се използва и от много слабо-специализирани техници. Забележете, че за неговият механичен монтаж е необходимо само да се кримпнат две двойки кабели с  RG45 и с помощта на неговото захранване да се включи към персоналният ви компютър.Начинът по-който е изработен представя неговата здравина.Външната пластмаса е значително дебела и е издръжлива на огромни натоварвания,усуквания и най-вече с UV защита(това което дори някои външни антени нямат). Конекторът и кабелът се монтиран така,че да остане във влаго-защитената  кутия, като при силен дъжд водата се стича от устройството надолу по кабелът и се отвежда по стойката. Софтуерът е много гъвкав и също така е защитен от възможни хакерски атаки.

Работи на 2.4Ghz и има вградена антена както следва за:

Nanostation2 loco- 8db

Nanostation2 -10db.

процесор: Atheros AR2315 SOC, MIPS 4KC, 180MHz

памет:16MB SDRAM, 4MB Flash

Той има възможност да се настрой в няколко режима на работа.

  1. режим на безжично приемане от друг такъв Nanostation или рутер(Access point).
  2. режим на безжично предаване като приема сигнал от рутера по кабел  и го предава безжично до даден абонат.
  3. режим на безжично предаване на сигнал до много потребители и разпределяне по  IP адреси като рутер.

Имайки тези всички превъзходни качества за пренос на данни намира приложение при изграждане на интернет мрежи и като безжични връзки за системи за видеонаблюдение и включването му към самостоятелни IP камери или видеорекордери на отдаличени места.

Повече техническа информация може да намерите тук

http://ppetkov.files.wordpress.com/2008/09/airos-obsht.jpghttp://ppetkov.files.wordpress.com/2008/09/airos-linksetup.jpg

Етикети:, , , , , , ,

24 април 2011 Един коментар

Един коментар »

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.