Начало » Видеонаблюдение, Новини

IP камери, сега или занапред ?

Много често си задаваме въпроса дали не е време да изберем вече една по сигурна и съвременна интелигентна система за наблюдение или да продължим със стандартните си системи за изграждане на видеонаблюдение. Дали е дошло времето да загърбим старите видеокамерки с аналогови изходи  и DVR кепчер  платки  ….и да протегнем ръце към IP камерите.

Да имаме хиляда причини да направим това решение, но остават две от най-важните  цена-качество и преноса на видео по интернет мрежата. Като цяло конкуренцията на пазара в тази сфера е убийствена но дали така стои въпрсът и с възможността за избор  на дадена конфигурация. Едва ли голяма част от хората са информирани  за  предимствата и недостатъците на новите IP решения. За това не пребързвайте в избора си и приемете факта че бъдещето е там и че всяка стъпка трябва да обмислена така че използването на системата да продължи с минимални разходи по поддръжка и експлоатация без да ви създава излишно финансово натоварване.

Ако решите да използвате IP камери обърнете внимание на кодировката на самата камера (естествено по голяма част от ниско-бюджетните IP камери не поддържат  такава) било то MGPEG 4 или H.264 …,обърнете внимание и на това дали  доставчикът на интернет може да ви предостави  подходящата постоянна скорост и непрекъсната връзка или ще е необходимо използването на някакъв вариaнт за буфериране на записите с DVR или слот  за SD на  IP камерата. Обърнете внимание на това дали IP камерата ви поддържа Motion  контрол (с цел спестяване излишен трафик и безмислено запълване на дисковото пространство) .И така критериите са много но най-важното е дaли ще работи дългосрочно без проблем в бъдеще та и  за това  не от маловажност е  марката  на камерата и качеството на монтажа.Ако става въпрос за мощна система за наблюдение искайте и дългосрочна поддръжка от фирмите изпълнители.

Етикети:, ,

3 юни 2010 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.