Начало » Видеонаблюдение

DVR-Dahua настройки меню част-1

Ще разгледаме софтуера на един от най използваните видеорекордери на българският пазар а и не само. Интелигентният видеорекордер позволява много от функциите на стандартните записващи устройства. На снимките  може да се запознаете с основното му меню за управление и запис. При самото запускане всички настройки са направени така, че камерите се запускат и излизат на екрана разделени на равни части в зависимост от броя на камерите, като от дясно най долу в 9-тия прозорец се показва скоростта на данни на отделната камера. След като сте пред екрана може да видите менюто за информация на видеото от самите камери.

За влизане в менюто е необходимо това да стане с десен бутон на мишката и след което си избирате в коя секция да се влезе.

Така изглежда главното меню (фиг.4-2) влезете, като за в началото


 при запускане е необходимо да въведете паролата за достъп (фиг.4-1) по подразбиране а тя е 8888888, това е паролата за достъп локално.

 

 

След влизане в главното меню за настройки е необходимо да се влезе най напред в настройките за запис, където може да си изберете ръчно запис по:

  • График по ден от седмицата или час който се задава от Менюто за графика
  • Ръчен режим на запис
  • Спиране на записа
Меню за запис – това е едно от най важното меню тук може да разгледаме основните бутони които се намират долу в десният ъгъл чрез които можем да управляваме записите които предварително сме ги избрали от календарът горе в дясно (фиг.4-11). В голямото поле в дясно (Fale list) излизат всички записи за денонощието, над тях излизат броят на прозорците, които излизат едновременно(1,2,3,4).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тук вече ръчно избираме графика по дни ако има такъв или активираме запис само при движение (MD) или постоянен (Regular) при условие, че не пестим от дисковото пространство, особеното тук е да отбележим че това е индивидуално за всяка камера или избираме настройки за всички (ALL).

 

Тук на тези 3 снимки може да видите как да си програмирате видеорекордера да прави снимки при движение като определяте тяхната резолюция и на колко време да се изпращат, а на другите 3 снимки може да видите как се прави активацията на снимките при задействане на аларменото събитие за определената камера.

 

 

 

 

Настройките на FTP сървъра за запис на снимките  се правят от това меню.

 

За сега толкова за няколко от по важните настройки на видеорекордера на Dahua.

Етикети:, , ,

2 декември 2012 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.