Начало » Видеонаблюдение, Монтаж

Скрит монтаж на IP камера в кутия за дискове

P1000517Тук  долу ви предлагам поредният начин да си направите скрита камера и да конспирирате някой в който се съмнявате.За целта не са ви необходими много умения или скъпо обурудване а малко свободно време и малко сръчност.Използвате IP камера EDIMAX IC-1510 и една кутия за  дискове (CD-та).Ето и стъпките  които трябва да следвате за  направата:

1.Разглобявате IP камерата .

2.Вземате една кутия за  CD след това   P1000519P1000518махате дисковете и отрязвате държача ,който е по средата до долу.

3.Прекарайте кабелът за мрежата през дупката по средата като след това го запоите към платката (внимавайте и спазвайте LAN  кабелите по цветове )По същият начин прекарайте и захранващият ако е отделно от FTP кабелът.

4.Вземате основната платка и я обръщате на обратно и с малко силикон е залепвате за основата на кутията.Така че да е на средата и да може да се затваря кутията .

5.Вземате капакът и го разпробивате точно по средата с отвор 2-3мм.

6.Вземате малката платката с камерката и я монтирате по средата като скривате платката с уплътнението на дисковете .Също както долната платка я  залепяте със силикон но този път към едно CD,което ще е за параван отпред.

7.Изолирате едната платка с парче картон от другата така че да не се опрат една в друга и да стане ”интересно”.

8.Вкарайте от  вътрешната страна на прозрачният капак някаква хартийка за да скриете вътрешността .

Спокойно може да закачите цялата кутия на стената а кабелите да прекарате зад гипсо-картона на стената  естествено ако е такава .Може да добавите още няколко колекции дискове и малко картини и ви гарантирам че дори да се заглеждат няма да видят нищо.P1000520

Е все пак внимавайте да не ви хванат!

Успех ! И очаквайте следващият епизод на ”скрита камера

Етикети:, , ,

28 септември 2009 2 Коментара

2 Коментара »

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.