Начало » Видеонаблюдение

Система Geovision Center V2 за Централно Наблюдение.2-ра част

В предната статия по темата ви запознахме с основните инструменти в системата Center V2. Сега продължаваме нататък с подробни инструкции за инсталацията и работа със системата.

Създаване на потребителски акаунт

За да получите достъп до системата на Geovision, преди това трябва да създадете потребителски акаунт за системата center V2.Следвайте инструкциите по-долу, за да го направите: Join 4Shared Now!

1. В прозореца на Center V2 натиснете бутона “Аccounts”. Появява се прозореца ” Аddress book” .

2. Натиснете бутона “Add A Group” (No. 1 на схемата) за да създадете нова група.Ще се появи нова група отляво под надписа “Address Book”.Наименувайте групата и натиснете Enter.В този пример, ние наименувахме групата “Stores”.

3. Кликнете веднъж върху групата за да я маркирате.

4. След това натиснете бутона “Add A Subscriber”(No.2 от схемата). Ще се появи диалоговия прозорец на Адресната книга.

5. Въведете потребителско име и парола по ваш избор.Това ще е името , с което за напред ще влизате в системата Center V2.Също така и то ще бъде използвано за идентификация на всички камери, включени в тази система.Трябва да създадете различни потребителски акаунти за всяко географски различно място, на което ще монтирате камери. В този пример ние ще наименуваме пурвият потребител на системата “store1″.  Ако желаете, можете да добавите и допълнителна информация за потребителя в останалите полета, но не е задължително.Ако желаете да изпращате електронни съобщения до потребителя, въведете и-мейл адреса му.Ако желаете да пращате кратки съобщения (SMS) трябва да въведете мобилният му номер.

6. За да запазите направените настойки, натиснете OK.Потребителския диалогов прозорец за настройки.

7. В този прозорец, настройте желаният от вас размер на картината, който искате да ползвате при отдалеченото наблюдение.

8. Ако нямате намерение да използвате системата Geovision Center V2 за запис на наблюдаваните събия, махнете отметката от “Auto Record Video ”

9. Когато сте готови с настройките, натиснете ОК.

Свързване на Geovision Systems към Center V2

Сега, след като вече имате потребителски акаунт за вашата система Center v2, всяка от вашите отдалечени системи Geovision може да бъде включена към основната, за да бъде наблюдавана отдалечено. Следвайте инструкциите по-долу за всяка от системите ,които искате основната Center V2 да наблюдава.Забележете, че програмата Center V2 трябва да е включена, за да започнете с настройките на отдалечените системи.

1. Стартирайте системата Geovision ,ако още не сте го сторили.

2. Натиснете бутона “Network” (No6 от долната схема) и изберете ‘Connect to CenterV2′ от менюто.

Geovision System Controls

Ще се покаже диалогов прозорец ‘Connect to CenterV2′.

3. Натиснете бутона ‘configure’ (No 1) и изберете Advanced Settings.Ще се отвори диалоговия прозорец за допулмителни настройки..

4. Натиснете върху бутона Camera най-отгоре на прозореца.Използвайте стрелките ‘наляво’ и ‘надясно’ за да изберете всяка от охранителните камери и отметнете опциите, които желаете за тях.Те са:

*Изпрати сигнал към CenterV2, при засечено движение.

* Позволи на CenterV2 да има достъп до камера на живо.Забележка:Ако искте винаги да имате достъп до картина на живо от камерите, изберете ‘Emergency’ от падащото меню на ‘Event Type’ !

*Позволи на CenterV2 да контролира toPTZ Camera -това трябва да е избрано за всяка PTZ камера, която желаете да контролирате.

* Уведоми CenterV2 , когато някое от тези събития се случи: (Нарушител, Липващ обект, Непредвиден присъстващ обект, Промяна в положението)

5. Натиснете върху бутона ‘Other’ в горната част на прозореца за да настроите други опции,ако желаете.

6. Ако използвате I/O устройства, натиснете бутона I/O devices за да зададете изходните I/O настройки към Center V2.

7. Когато сте готови с настройките на всчки камери, натиснете OK. Ще се озовете в прозореца ‘Connect to Center V2′ .

8. Натиснете на IP address(no2 на схемата горе) и изберете ‘Modify’.Ако в списъка все-още не присъства IP адрес изберете ‘Add CenterV2′.  Ще се появи прозореца ‘Login Information’.

Въведете IP адреса на вашата система Center V2 във полето ‘Center IP’ .  След това въведете потребителското им и паролата, които настроихте малко по-рано.В полето Port въведете 5547 и отметнете отметката за запазване на паролата(Save password).Натиснете ОК.

9.Натиснете бутона ‘Connect’ в екрана ‘Connect to CenterV2′ . След няколко секунди този прозорец ще изчезне и тогава би трябвало вече да сте свързани към вашият Center V2 сървър.

Настройка на Center V2 Live Camera View

Сега, след като поне една от вашите наблюдателни системи Geovision е свързана към програмата Center v2 , можете да изберете картина от кои от тези камери желаете да се появява на екрана ви.За следващите инструкции ще работим на компютъра, на който е инсталирана Center v2 .

1. В горният десен ъгъл на главния прозорец на Center V2, би трябвало да видите списъка с потребителите и камерите.(схемата по-долу).Тук ще виждате и групите с потребители, ако сте създали такива, както и всички потребители,прилежащи към тези групи.Ако някой от потребителите е свързан към системата, можете да натиснете на плюсчето срещу името му и да видите списъка с камери, които този потребител излъча на живо.

2.Използвайки мишката си, натиснете с десен бутон на някоя от камерите и изберете ‘live view’.Така ще добавите картина на живо от тази камера към прозореца на Center V2.По този начин можете да добавите картина от която искате камера.

3.За PTZ камери, ако искате да активиате PTZ инструментите, за да контролирате определена камера, натиснете с десен бутон върху камерата и изберете ‘Camera / Audio Control’.  Ще се появи отделно малък прозорец, в който ще има картина от тази камера. Натиснете на бутона ‘PTZ control’ в дъното на екрана за да получите достъп до PTZ настройките на тази камера.

Етикети:, ,

5 ноември 2009 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.