Начало » Автомобили

Ремонт на машинка за ел.стъкло

Ремонт на машинка за ел. стъкло на SEAT. С цел да не попадните на същият проблем и да не знаете как да постъпите в случая ви давам картина на проблема в конкретният случай и решението за него. Слабото място на всякакъв вид електроника по автомобилите, а и не само там не е сърцето(контролера или CPUто) в повечето случаи а в самата периферия и по точно в драйвери и захранващи елементи на изпълнителни механизми каквито са електромотори, ел.машинки и други преобразуватели  на електричество в механична сила. Та
основният проблем при тези машинки за ел. стъклата идва от амортизацията на механизма и от липсата на плавно и лесно предвижване на стъклото по водачите и от там и самото натоварване на силовият MOSFET транзистор в платката. Въз основата на проблема е транзистора, който прегрява от продължителното време за вдигане на прозореца и от там в повечето случаи изгаря, а това е свързано с подмяна с друг такъв или по-мощен с по-малко вътрешно съпротивление, но имайте в предвид че след подмяната е задължително профилактиката на  механизма. Успех…. 

Етикети:,

13 януари 2013 3 Коментара

3 Коментара »

 • vlado said:

  zdr

  A каква е референцията и параметрите на този MOSFET транзистор,защото имам същия проблем като на снимката,и не мога да прочета какво пише на него.

 • admin (author) said:

  N канален Mos транзистор за SMD монтаж максимален ток 40А

 • vlado said:

  мерси много!

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.