Начало » Видеонаблюдение, Ревю на продукти

Ревю на безжични камери D-Link DSC-5300G и DSC-6620G

Намирането на качествена безжична система за видеонаблюдение за  вашия дом не винаги е лесна задача. Има толкова много варианти и възможности за избор. Намирането на този, който отговаря на всички ваши очаквания изглежда лесно на теория, но не и на практика.В тази статия, ще погледнем по-отблизо два популярни модела безжични камери за домашно видео наблюдение, а именно DSC-5300G и DSC-6620G, и двете от които се предлагат от D-Link. Следва кратко ревю на някои от уникалните характеристики на всяка една, в опит да помогнем на колебаещите се потребители.

D-Link DSC-5300G SECURICAM Wireless Internet Security Camera
Тази мощна,безжична интернет камера предлага доста добри възможности за дистанционен достъп и може да постигне невероятната скорост на трансфер от 54 Mbps, благодарение на най-новите 802.11g безжични технологии. В допълнение към качеството на безжичния сигнал на тази камера, тя разполага и с ‘pan’, ’tilt’ и ‘zoom’ функционалности, които може да се контролират дистанционно през уеб интерфейс. Камерата е в състояние да се завърта до 270 градуса хоризонтално и до 90 градуса вертикално.

Характеристиките на тази камера за наблюдение се допълват и с включването на качествен софтуерен пакет, който позволява високо качество на запис на видео с MPEG4 компресия директно на твърдия диск на компютъра ви. В допълнение, софтуерът дава възможност за наблюдение на до 16 камери на един екран и възможност за сигнализиране при засечено движение в точно определени от потребителя зони.

Цената на тази камера е между $ 299 и $ 550, но според PC Magazine, тя определено си струва цената, благодарение на надеждните си функции. Редакторите на авторитетното издание оценяват D-Link DSC-5300G SECURICAM с 4 от 5 точки и я представиха в рубриката си ‘Избор на редактора’.

D-Link DSC-6620G Wireless G Internet Camera с 10x оптично увеличение

Тази камера поддържа dual codec стандарт, разполага с вграден микрофон, чувствителност към слабо осветление(някои потребители коментират, че качеството на картината е доста добро дори при пълен мрак), и 10-кратно оптично увеличение. Десет кратният зуум ви позволява да виждате в детайли, достатъчни, за да се разпознават ясно хора или обекти, като например регистрационния номер на превозни средства.Тази камера също е достъпна през уеб-базиран интерфейс, който дава възможност на до 10 потребителя едновременно да наблюдават видео емисии от камерата на живо. В допълнение, включеният в пакета софтуер ви дава възможност да наблюдавате и управлявате до 16 камери, да създавате графици за записи, и да конфигурирате настройките за откриване на движение бързо и лесно. Освен това, тази камера поддържа WPA-PSK, TKIP, WEP стандартите за сигурност за да се гарантира безопасността на мрежата.
Тази уникална камера се продава за около $ 750, което макар и малко скъпо, напълно отговаря на многото уникални характеристики, така че да сте сигурни, че получавате получавате качествен продукт   за парите си.

Етикети:, , ,

23 февруари 2011 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.