Начало » Видеонаблюдение

Потребителски настройки на Geovision Webcam

geovision-card-150pix

Както вече разбрахте от предната статия,системата Geovision може да бъде настроена за отдалечен достъп през Интернет използвайки Internet Explorer.По подразбиране, главният потребител (администратор) има отдалечен достъп до системата, при условие че функцията за отдалечен достъп е активирана.В много случаи клиентът желае да бъдат добавени и допълнителни потребители, които да иамт достъп до системата, но без да се налага да ползват потребителските данни на администратора. Ето инструкциите, които трябва да следвате за да създадете допълнителни потребителски акаунти и да им дадете права за отдалечен достъп до Webcam сървърът:

1. На системния прозорец в Geovision натиснете бутона Configure (този с чукчето и отвертката) и изберете “Password Setup” за настройка на паролата, след това Remote Authentication Setup.

2. Уверете се, че и трите полета в менюто” Setup Remote Authentication Server screen” са отметнати и след това натиснете ОК.

3. Натиснете пак бутона „configure” и изберете „Password Setup”, след това „Local Account Edit”.

4. В този екран за избор на парола, изберете от менюто бутонът Webcam (в долната част на екрана) и натиснете на New, за да създадете нов потребителски акаунт.

5. Ще се отвори прозореца за Нов Акаунт. ПопълнетеA new Account screen will open.Въведете новото потребителско име(ID ), Парола и Напомняне за паролата и изберете типа потребител, който искате създадете. Типът по подразбиране е Стандартен потребител, освен ако не искате да му дадете някои специални привилегии. Вече може да натиснете ОК.

6. Сега ще бъдете върнат към основния екран, за да настроите привилегиите за достъп на потребителите, както е показано долу. Отметнете привилегиите, които искате да има потребителя и натиснете ОК.

7. Сега новосъздаденият потребител вече има дистанционен достъп до Сървърът на Geovision Webcam, като за целта използва потребителското име и парола, които сте му дали.


Етикети:, ,

2 октомври 2009 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.