Начало » Други, Мрежи

Подобряване на Фън шуй-то

пастирбизнесКой от двамата на снимките според вас е предразположен на стрес, депресия, високо кръвно, световъртеж депресия, мигрена и др?

Може би това  е въпрос на, които всеки от нас  може да си отговори. В крак с времето и начина на мислене повечето хора се променят в желанието да се развиват и да вървят напред,като не взимат под внимание едни от основни принципи в живота,какъвто е подобряване на микро-климата около нас за един по-добър живот. Повечето от нас обръщат внимание на това което виждат и усещат или могат да докоснат  пряко и не наблягат на въздействието на електромагнитните вълни и тяхната радиация,но точно тази същата радиация стимулира тези симптоми посочени  по-горе и ни разполага за развитие на много болести.Най-лошото е не че те са навсякъде около нас а,че никой не им обръща необходимото внимание и не търси варианти. За това акцентираме върху начина за намаляване и ограничаване на вредното влияние от радиоактивните електромагнитни  вълни излъчвани около нас и подобряване  на средата около нас и Фън шуй-то. Нека разгледаме някои уреди които излъчват голямо количество вредните радиоактивни вълни. Това са както следва:

1.GSM-едва ли има ден без него. На работа, на почивка, докато спортуваме,вечер докато спим той е в постоянна близост до нас и до главите ни (което е най-лошото място). Не малко са и случаите когато го грабваме и забравяме за времето и дрънкаме какви ли не празни приказки часове наред. Нима забравихме доброто старо време без тяхното съществуване? Децата са многократно по-уязвими на това електромагнитно поле,но ние пак ги пренебрегваме като им купуваме ненужно скъпи телефони и разговаряме часове с тях. А как става самото въздействие ли? Електромагнитните вълни имат голяма проницаемост на биологичната тъкан и по точно на клетките ни. Така с високочестотни трептения те създават деформация или убиват голяма част от тях. Така че не е зле да ограничим голяма част от ненужните разговори и така да си създадем режим за ползването на GSM телефонът, а и така можем да спестим някой лев от сметките му (в момент на криза това е добро!). Разговорите от 10-15мин.нагоре  се считат за едни от най-вредните.За това една от тези джаджи обира излишните радиовълни и ограничава вредното въздействие.

2.GSM клетките също не са за пренебрегване в нашата класация. Те се оказаха и едни от най-мощното съвременно средство за излъчване на радиация. През последното време се водиха не малко дискусии вредни ли са или не? Бяха задавани много въпроси и бяха направени много замервания,които на практика се оказаха напълно в нормите. Е да как иначе кой би искал да няма обхват навсякъде? Само че по време на много от замерванията се правеха без необходимите критерии. Това замерване не е просто да се приближи един гайгеров брояч на разстояние от тях и толкова. Има зони на превишено активно излъчване около антените в основата им и всяка една мощност е различна във всеки един момент и това пряко зависи от натоварването на самата клетка или казано по друг начин ако в момента на замерване има включени няколко GSM то мощността на клетката е ограничена и излъчената радиация естествено влиза в нормите. За това допускането на клетки на блокът в който живеете не е най-доброто решение(особено ако живеете на последните етажи и сте в пряка близост до тях).

3.Телевизорът-не си мислете че е толкова безвреден (е само тогава когато е изключен). Много от нас го ползват в неподходящ момент например, когато искат да послушат музика. Нека да не си мислим,че той е безобиден.Много важно е той да е на разстояние поне 2м. от вас.Електронният лъч, който обхожда луменофора на екрана е директно насочен срещу зрителя. По една статистика един телевизор има излъчване от 10мбер/год(бер -единица за радиоактивност).

4.Ренгеновите лъчи-при тях  многократно са завишени нормите и един апарат с такова лъчение излъчва над 5 пътя над стойността на телевизорът. Единственият плюс тук е,че рядко ни се налага да го ползваме. Специалистите доказват,че организмът не трябва да бъде облъчван за повече от 5 мин.на година или две.

5.Лаптопът е не на последно място. При него вредните емисии са много по-ниски от тези на телевизорите и CRT мониторите на компютрите,но не са за пренебрегване. Задавате ли си въпросът колко стоите зад него? Максималното време не трябва да надвишава 2 часа на ден. При тях проблемът е там че сме в непосредствена близост до екрана.

6.Прахосмокачката-не е толкова безобидна. При нея мощността е голям критерии за увеличаване на електромагнитните вълни,като се има в предвид,че голяма част от производители повишават мощността на турбината за да създадат по-голяма ефективност при работа. За това европейската комисия въведи ограничение в произвеждането на мощни прахосмукачки да не надвишават 0.5kw/h с цел да не се изкарват същите микро частици, които са били засмукани от тях и така се увеличава  страничните ефекти за хора с алергии и астма. А и консумацията на енергия ще бъде намалена значително.

7.Електрическата самобръсначка-уредът,който за радост не е от най-използваните за момента в България. При него мощността и разстоянието от което се използва са от голямо значение.

8.Рутерът-един от най-масовите безжични устройства,които ни обгръщат. Вече почти навсякъде масово се поставят безжични рутери и това предизвиква не малко притеснение. При монтиране на такова безжично устройство имайте в предвид, че трябва да е разположен  не толкова близко до там където прекарвате по-голяма част от времето.

9.Безжичните камери-също както другите безжични устройства  и рутерите имат електромагнитно излъчване и спомагат за замърсяване на ефира от сигнали и ел.вълни. За това жичните камери имат голямо преимущество и  не са подложени на хакерски атаки. Повечето безжични камери имат излъчване в стандартният свободен спектър на сигнала от 2.4Ghz.

Всеки един от тези уреди поставен на определеното си място и използван в границите на нормалното подобрява значително нашето Фън шуй. Има и не малко други уреди,които спомагат за радиоактивното излъчване и увреждат сериозно нашето здраве. Това ни кара да се замислим върху това дали наистина сме зависими от тяхното непристанно използване. И нещо по конкретно колко от нас могат да превъзмогнат факта,че биха могли да изкарат ден два без мобилният си телефон, компютър, телевизор или друг уред, който ги предразполага от някаква зависимост? И ако не могат да се справят и стават агресивни,уязвими по характер то това не е ли вид електронна зависимост? Въпроси на които всеки сам може да си отговори.

Етикети:, , , , , ,

27 декември 2010 Един коментар

Един коментар »

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.