Начало » Видеонаблюдение

Мрежови IP камери

Мрежови камери

IP камери

Цифровите камери и IP технологии за видеонаблюдение на определени зони навлязоха масово в употреба и повече от потребителите, които използват тези камери са запознати с работната им дейност.
След появата си бързо навлизат масово в употреба, като уеб камери за работа в интернет. За кратко време в предвид добрите си качества стават популярни и за видеонаблюдение.
За връзка в интернет използват FTP протокол, като потребителят се свързва с камерата посредством уеб базиран интерфейс, с което може да има моментална връзка към камерата/камерите от цял свят.
Това ги прави незаменими помощници за охраняване предимно на офиси, предприятия, магазини и множество други обекти.
Този вид камери могат да покрият работата на няколко от традиционните камери за видеонаблюдение, благодарение на модерната технология и високата резолюция която има картината.
Софтуерът им е разработен ,така че при движение в зоната на охрана камерата да записва само при активност. Това води до възможността да се използват твърди дискове с по-малък капацитет за запис на файловете.
Спрямо аналговите камери, които заснемат до 26 кадъра секунда, цифровите камери могат да заснемат до 120 кадъра в секунда, имат по-голяма яснота на картината, изображенията могат да се приближават,което дава по-голям шанс за разпознаване на регистрационни номера или други детайли и обекти. С течение на времето в процеса на работа те доказват своите добри качества и ефективност, което води до масовото им търсене и производство, а оттам и по-ниски цени на крайните продукти.

 

Етикети:,

21 юли 2012 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.