Начало » Автомобили, Монтаж

Монтаж на модул и машинка за централно заключване

Много от вас които притежават по стари автомобили от марката OPEL са се сблъсквали с ремонти като този: монтаж на машинка за централно заключване.Тук в конкретният случай оригиналната машинка има проблем в едната посока на отключване понеже е с износване на колектора и на ел.моторче и няма достатъчно сила за да издърпа лоста.За това най-бързо и сигурно решение бе да изберем подходящо място и начин за закрепване на новата машинка.Условията за монтаж са няколко:

 1. Избор на близко място с цел по-малко движещо рамо
 2. Дългите видии към машинката да са поне две дори и една до друга за закрепване на планката за да се избегне усукването
 3. Задължително здраво притягане на скобите за закрепване (Забележка!Този модел скоби са здрави но имат малкият недостатък,че ако са деформирани не могат да се стягат и болтовете изплюват спицата.Другите модели са значително с по-стабилен захват но при някои от тях се среща лошо качество на материала и понякога се пропукват от стягане)Все пак става въпрос за цена от 5.00 лв. .
 4. Задължително се проверява хода на стъклото да не опира в машинката или някой кабел.
 5. Желателно е да се изолира старата машинка за да не блокира механизма
 6. Връзките в конкретният случай (за всички OPEL-и) са черено-жълт и черено-червен към син и зелен на машинката и все пак ако не сте спазили посоката може да ги разменете преди да сте събрали вратата.

При тази ситуация ви показваме монтажа на модулът за централно заключване,който се свързва към фабричният модул за управление на машинките.Като за целта се използват двата кабела за управление на модулът от ключалките на вратите (които минават през прага на вратата )това са кафяво-бял,кафяво-червен а двата за мигачите са черно-зелен и черно-бял(за този проверете понеже понякога са два в снопа и има още един такъв който е за друго).Другите два са чисто червен(+) и чисто кафяв(–).

За този модул с дистанционни може да видите, че разполага с изводи за управление на ел.стъкла(съответно ако имате ел.модул за ел.стъкла с краен изключвател) управление на електромагнитни машинки за отключване на на багажници (за някои модели автомобили) и опция за заключване на вратите при натискане педалът на газта.Има и джъмпер за избор на времето за заключване ако имате вакумна система за заключване избирате 4 сек.Също така и има и светодиод за индикация при заключено състояние.Не на последно място са дистанционните със заготовки за ключ които са сравнително здрави за разлика от много други предшественици които изкарваха най-много по една или две години след което буквално се разпадаха.

Забележка!Всички допълнителни изводи са за управление на релета и модули а не за силови товари.

Етикети:, , ,

14 юни 2011 2 Коментара

2 Коментара »

 • Сашо said:

  Здравейте,
  от къде мога да си закупя такъв модул?

 • admin (author) said:

  Във всеки магазин за автоаксесоари или аларми.

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.