Начало » Други, Мрежи

Как да намерим подходящото място за безжичният рутер?

Не малка част от нас са се сблъсквали с проблема да монтират домашният си безжичен рутер на БТК или на друг доставчик на интернет.

Ето за това тук ще спонем  кои са едни от най-важните критерии за избиране на най-точно място за оптимално покритие.

1.Имайте впредвид ,че самият рутер задължително трябва да е на по-високо място във вашата къща или апартамент.Ако имате  например триетажна къща задължително използвате някой от по-горните етажи или самият таван.Така нивото на сигнала е по-високо в по-долните помещения от колкото в горните.

2.Гледайте рутер да не е максимално близо до стени ,прегради,метални конструкции и други .

3.Да не е максимално близо до други електронни устройства и най-вече излачватели на 2.4гх.

4.При настройката на рутера изберете задължително  честотен канал различен от тези които са на други устройства около вас (с 2-3 по- нагоре или по-надолу ) Така няма да се подтискат един друг.

5.Ако имате слабо покритие в  някои помещение,може леко да промените наклона на антената и така да смените поляризацията  а от там и нивота  на сигнала.

6.Друг важен момент при който е от значение нивото на сигнала е използването на по-добър рутер при който може да променяте нивото на сигнала според настройките (не забравяйте че не всички безжични устройства го могат.За това трябва предварително да ги проучите ).

7.Друг важен момент е това ,че силно трябва да се съобразявате от стените и подовете на сградата и по точно с това че бетонените стени поглъщат и отразяват голяма част от сигнала(ако има и метални  конструкции нещата стават още по-трагични ).

8.Не забравяите спрямо всички тези критерии да се орентирате в по-централна точка на излъчване .

9.Като част oт това да подобрим сигнала на рутера вкъщи можем да използваме рефлектор към антената

Като цяло имайте впредвид че  покритието влияе пряко на скороста на сигнала.Така ,че колкото е по-близко до 100% толкова по добре .

Внимание! не всички рутери за домашна употрба предлагани от доставчиците имат добри параметри с  добро покритие.

Етикети:

6 януари 2010 Няма коментари

Коментарите са затворени.