Начало » Видеонаблюдение

Интернет настройка на Geovision WebCam Server

Системата за уебкам сървър на Геовижън служи за наблюдение на охранителни камери, свързани към системата на Geovision чрез Интернет или локална мрежа(LAN), използвайки уеб браузър(IE,Mozilla).Не е нужно инсталирването на софтуер на компютъра на клиента(този който ще осъществява наблюдението), освен разбира се някакъв Интернет браузър.Geovision Webcam Server позволява повече от един кмпютър да  има достъп до камерите.Следвайте стъпка-по-стъпка упътването по-долу:

1. Инсталирайте Geovision DVR картата.

2. Инсталирайте Geovision софтуера (Multicam Surveillance System) на компютъра, където е инсталиратна картата.

3. Свържете Geovision DVR към рутер/суич, свързан с Интернет .

4. Geovision DVR може да е свързана към Интернет, чрез динамично IP, като кабелен или DSL интернет. Ако не сте сигурни за това, обърнете се към доставчика си за подробности.Ако наистина е така,започнете с инсталирването на Geovision Dynamic DNS Service.

Конфигуриране пренасочването на порт на вашият рутер

За да можете да се свържете чрез вашият браузър към Geovision webcam сървърът си, трябва първо да настроите рутера си да пренасочва Интернет трафик заявките(TCP/IP) към порт 80 на вашият Geovision Webcam сървър. Това е портът по подразбиране,който използва Geovision за уебкам сървъра. Консултирайте се с упътването на рутера си за подробности относно настройката и пренасочването му. Камерите CCTV Camera Pros имат инструкции за рутери от моделите LinkSys и Dlink.

*Важно: Следните портове трябва да бъдат пренасочени на вашият Geovision компютър,за да работи коректно уебкам сървърът:80, 4550 и 5550 !

Настройка на Geovision Webcam Server

Първата част от настройката става на компютъра, където е инсталирана Geovision DVR. Ако още не сте го сторили,моля стартирайте Geovision Mutlicam System ,която сте инсталирали от инсталационното CD. Забележете контролния панел в долния десен ъгъл на екрана ви:

Geovision System Controls

1. Наблюдение

2. График

3. Конфигуриране

4. Виж логовете

5. Сканиране за камери

6. Мрежа

Настройка

1. Кликнете на бутонът „Конфигуриране” и изберете „System Configure”.

2. Под бутона „Genral Settings” както и „Startup box”, уверете се че избрано WebCam Server

Geovision Enable WebCam Server

Натиснете OK..По този начин, всеки път когато Geovision се рестартира, ще се рестартира и Уебкам сървърът.

 

3. Оставете стойностите по подразбиране в полетата Server IP и Server Port. Нужда от промяна ще има само ако имате повече от една Geovision система в същата мрежа.

Geovision WebCam Server Config

4. Натиснете бутона Network (6) и изберете Webcam server. Ще се появи екранът за настройка на сървъра, след което в раздела General, направете настройките като на картинката долу:

Geovision WebCam Server Ports

Отметнете Enable remote control . Отметнете и Enable network securityако искате потребителите винаги да бъдат проверявани, чрез въвеждане на серия от букви и цифри, преди да се логнат(не е задължително) отметнете Viewlog server.

5. Отидете на раздел Server .

Geovision WebCam Server Ports

 

Уверете се, че е отметната отметк ата на “Run GeoHTTP Server” и че HTTP портът е нагласен на 80. Оставете всички останали стойности за портовете по подразбиране, освен ако нямате повече от една Геовижън система в мрежата си.(В такъв случай , ще трябва да настроите различни портове за всяка от системите).Натиснете OK.

6. След като сте натиснали ОК, може да проверите дали GeoHTTP webcam сървърът е стартиран, като погледнете в синьото поле, намиращо се в горния десен ъгъл на екрана ви.Трябва да има надпис Web, както на картинката долу:

Geovision WebCam Server On

The Geovision web camera вече е стартиран и готов да приема връзки.

Настройки на ActiveX сигурността в Internet Explorer

За да имате достъп до сървъра , използвайки Интернет Експлорър, трябва да активирате някои настройки за сигурност в браузъра.Уверете се,че IE е готов да използва active X controls,които се изискват от Geovision webcam server.Направете следното:

1. Отворете Internet Explorer.

2. Изберете Tools > Internet Options.

3. Кликнете на бутона Security в горната част на екрана с опциите..

4. Кликнете на the Custom Level бутона,както на картинката долу:

5. Така ще отворите настройките за сигурнист на IE- Internet Zone екрана. Превъртете докато стигнете до настройката active X controls.Отметнете “Prompt” или “Enable”. Най-сигурно е да е „prompt”.Същото направете и с “Download unsigned ActiveX Controls” и „Initialize and script ActiveX controls not market as safe for scripting”, както е показано долу:

6. Когато сте готови, натиснете ОК и още веднъж ОК за да запазите настройките. Ако Windows ви помоли да потвърдите промяната-направете го.

Достъп до Geovision Remote WebCam Access от Internet Explorer (браузър)

След като Geovision webcam server вече е настроен,имате достъп до вашите камери,използвайки браузъра Internet Explorer.

1. Отворете Internet Explorer и въведете IP адреса на вашият рутер (за статични IP адреси) или името на хоста(за динамични IP адреси) .

2. Първият екран, който ще видите е екрана за Избор на компресията, както на картинката долу:

Client Select Compression

2.1 Изберете MPEG4 Encoder Viewer.

2.2 Натиснете бутона за потвърждение( с кръгчето).

3. Следващият екран е за избор на типа връзка:

Client Select Connection

3.1 ИзберетеDSL/Cable/T-1

3.2За целта на това показно използваме режим с един прозорец, така че избираме 1 window.Ако искате да виждате всичките си камери, изберете 2 Windows или Multiview.

3.3 Потвърдете.

4. Сега ще се покаже екрана с камерата.

Client Webcam Screen

Натиснете бутона Play

5. Показва се екран за въвеждане на потребителско име и парола.Въведете ги и натиснете OK.

6. Ще излезе екран с някаква дума, която трябва да препишете.Направете го и натиснете ОК.Сега вече сте свързани към Geovision Webcam сървъра..

7. Натиснете на бутона за избор на камера/канал и изберете камерата, която скате да видите.

Webcam Select Camera

8. Картина на живо от камерата ще се покаже в прозореца:

Geovision Webcam Single Camera View

Ето и пример как изглежда режимът с две камери:

Geovision Webcam Two Camera View

Етикети:, ,

1 октомври 2009 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.