Начало » Видеонаблюдение, Новини

Интелигентно видеонаблюдение

Министерството на вътрешните работи изготвят компютърна програма за видео-контрол и наблюдение на терористи хулигани и други престъпници, като използва съвременни интелигентни софтуерни решения и  анализ на човешкото поведение при различни критерии и различни обстоятелства. За   тази цел се събират данни за наблюдаване на рискови поведения и др. Възможни са и интегриране на снимкови материали от социални сайтове за face control. Проекта е на Европейският съюз и няколко от страните като Великобритания Норвегия Швеция също имат такива проекти заедно с техните институции и фирми занимаващи се с това.

На всякъде контролът с видеонаблюдението изцяло замества органите на реда в големите европейски страни като по този начин имат пълен контрол над регистрирани автомобили и такива каквито са обявени за издирвани могат веднага да бъдат засечени

Етикети:,

13 февруари 2012 3 Коментара

3 Коментара »

  • Екскурзии Великден said:

    Хубава ще е ако и у нас има такава модерна техника, не да я гледаме научнопопулярно в американските филми.

  • Часовници said:

    Това в България скоро няма да стане поради простата причина че тук подобен проект е обречен на провал защото корупцията е навсякъде. Ако фирма кандидатства по подобен проект трябва да си подготви и добра сума за под масата… а уважаващите себе си западни фирми бягат от подобни мероприятия.

  • admin (author) said:

    да прав си за това че правилата в BG не са прозрачни но все пак има и такива фирми които могат да се облажат и да отскубнат доста средства по тези проекти.

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.