Начало » Видеонаблюдение, Как се прави ?, Монтаж

Избор на кабели

Основна  задача при изграждане на видеонаблюдение се оказва структорнуто окабеляване и подбора на кабели.Относно   избора на коаксиални кабели   при изграгждане на видеонаблюдение   ,   може да се обърне повече  внимание на това кое е най-оптималното решение цена-качество. Изхождайки  от това че  в повечето от случаите  става въпрос за не малки разтояния за окабеляване а от там се пораждат и голяма част от въпросите като това например:

- RG59 или RG58 или RG6

Имайки впредвид ниския инпеданс на кабела RG58 -50  ома   и голямото затихване  не бих казал че е подходящ при условие че голяма част от камерите за наблюдение имат изходен инпеданс 70- 75 ома .единственното му предимство е тънкия диаметър 4.90 см.Но все пак ако се има впредвид къси разтояния до 100 -150 м. може  да се използва без проблем.

За това RG6  и RG59 си остават един от най-добрите използвани кабели за целта.

Освен това има и вариант на RG6 с 2*о.25mm за микрофон   и 2*0.5mm за захранване на камерата(сиамски кабел) ,както  и микрокоаксиал + захранване и звук  .

Един от основните недостатъци на евтините кабели е ,че на някои от тях вътршното жило е стоманено и  e покрито с мед, като в краищата след време буквално раждясва и губи връзка.

За това не пренебрегвайте тези фактори за да не се окажете в доста неизбежна ситуация.

8 юли 2009 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.