Начало » Електронни устройства, Полезно!!!

Ефирна цифрова телевизия

С навлизане на цифровата ефирна телевизия предстоят и няколко промени основно с предлаганите програми от досегашните кабеларки и др. оператори на сат. телевизия, а това е промяна на ценовите  пакети, така връщайки се по старият начин за приемане на ТВ щоже да се окажем свидетели на старият вид окабеляване по покривите на блоковете. Така или иначе има си много недостатъци но има и едно основно предимство, че закупили веднъж оборудването не е необходимо да плащаме такси на кабелните оператори ако освен държавата не посегне над това ни право и    не създаде данък телевизор и тогава нещата няма да са толкова розови за тези които едвам свързват двата края (тя скромната ни държавица по принцип се е доказала до сега че не иска средна класа а крайно разделение от едната страна умиращи от глад, а от другата свръх лукс, а така самата тя не би съществувала, но това е др. тема ). Но имайки в предвид , че ще ни манипулират съзнанието с контролираните от тях медии и ще ни развиват теории как вече стандарта на живот се е вдигнал едва ли ще искат да си ограничат болшинството от потребители и ни вкарат данък ТВ. Та като изключим това варианта за преминаване на ефирна цифрова телевизия не е лоша идея. Относно приемниците тук трябва да добавим и факта че голяма част от всички потребители не са запознати с много от фактите относно цифровата ефирна телевизия а те са:

1. Изполването на ефирна цифрова телевизия става благодарение на цифров ефирен приемник, който или е вграден в ТВ приемник (това се отнася само за по-новите телевизори LCD, LED и др. при което е упомената това).

2. Така както аналоговата има стандарт за видеото -PAl, Secam и цифровата има стандарт на видеото кодирането, а в случая това е MPEG2, MPEG4, тук трябва да подчертаем най важното че ефирната цифрова телевизия в BG е на стандарт MPEG4, така че приемниците на MPEG2 не работят и е безмислено да ги купувате.

3. Ако ТВ има HDMI вх е желателно и вашият ефирен приемник да притежава този вход за да е възможно гледаната от вас телевизия да е на ниво или казано по друг начин е HD качеството на картината е невъзможно без HDMI входа. Не очаквайте висока резолюция на вашата плазма или LCD, ако използвате стандартните видео вх. на ТВ-то, те се ползват основно при по старите телевизори (CRT, кинескопните телвизори).

4.Ако сте близо до предавателя на вашият град може да мините и по тънко с вградена или пo-малка вътрешна антена (тип стайна), но при условие че се намирате на далеко е желателно да ползвате външна устойчива на атмосферни условия(това е важно защото ако изберете каквато и да е антена бъдете сигурни че ще се наложи да я смените а това малко или много ще ви коства време и средства след време).

5. Не на последно място е използването на качествен приемник за да не се окажете в един кръг на китайски ментета и майстори при което крайният ефект ще е много по-лош от колкото да си вземете и най-скъпият пакет на някой от сегашните оператори.

 

Етикети:,

10 януари 2013 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.