Начало » Видеонаблюдение, Монтаж

Видеонаблюдение на кошери

Много от нас, които имат кошери с пчели имат и  нуждата от това да се охраняват кошерите  им от натрапници и крадци особено в летният сезон за това ви предлагаме примерно решение от 3-4 бр. IR камери разпределени така, че две от тях да наблюдават от разстояние кошерите а една да е на входа с вари-фокален обектив (обикновено за целта се подбират с обектив за настройка в диапазона от 4 до 9мм) и видео-рекордер за локален запис и връзка към безжична мрежа до мястото където живеете ,като мрежата може да бъде изградена с два Nanostation от едната страна към видеорекордера а от другата към безжичният ви домашен рутер. Като цялата техника може да е монтирана в един фургон и подсигурена с една евтина аларма от типа на HOME 3 (има и вариант за GSM известяване към нея).

Внимание! Използването на алрмените изходи на DVR-ра към GSM известяване са непрактични поради честото задействие на камерите от движещи предмети и светлината на прожекторите.

 

Етикети:, , ,

17 май 2012 2 Коментара

2 Коментара »

  • Иван said:

    Много добре сте описали може би единственото решение. Но при охрана на такъв тип обекти проблема не е избора на система, а осигуряването на захранване за техниката. В случая то може да се осигури от UPS с изводи за външен акумулатор. Примерно 4 IR камери са с консумация 2А, Nano-то е около 1А, а DVR-a максимум 3А. Т.е. 120 Аh акумулатор ще издържи около 24 часа (в най-лошия случай). А UPS-а ще осигури 220V за PoE адаптора на Nano-то, понеже то работи на 24V.

  • admin (author) said:

    Да определено е така за това е необходимо външно захранване от соларен панел който да обезпечи заряда на акумулатора през тъмната част от денонощието и захранване на устройствата а това може да стане с поне 200вата панел.

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.