Начало » Други, Електронни устройства

Автоматично изключване на климатик при отворен прозорец

Имате хотел, голяма административна сграда или цех с много климатици,но не рядко ви се е случвало да заварите как наемателите или работниците  ви са небрежни и имат навика да отварят прозореца или вратата на помещението при включен климатик и да топлят околният въздух. С помощта на това устройство вече имате възможност да ограничите това.Това е съвсем просто устройство,което изключва климатика при отваряне на някой външен прозорец или врата.Изграден е от един управляващ транзистор,реле с превключващи контакти 15-20А, трансформатор,който да подсигурява ниско напрежение с цел безопасност и превключващи микрети или така наречените МУК (магнитно управляващи контакти).Като цяло разходите за направата на това устройство възлизат на около 25-30 лева и монтаж около 10-15лв.,като се има в предвид удобството и спестените във времето разходи за електроенергия вложените средства се самоизплащат за кратък срок.Това устройство е вмъкнато в водозащитена кутия и се вгражда непосредствено до климатика. Даденото устройство е един от начините за повишаване на енергийната ефективност на вашият цех,хотел или каквато и да е сграда.

Технически характеристика на модулите:

SV15- Модулът има работно напрежение 220V и е  галванично разделен от управляващата верига,като управляваният ток(силовият) е с максимална стойност до15А .Датчикът(МУК) е  с голяма чувствителност и сработва от 2см,като има към него метални винтчета и двойно залепящо тиксо.Модулът притежава така нареченото меко включване или сработване без излишни пулсации.

 


SV20- Модулът има работно напрежение 220V и е галванично разделен от управляващата верига,като управляваният ток(силовият) е с максимална стойност до 20А. Датчикът(МУК) е  с голяма чувствителност и сработва от 2см,като има към него метални винтчета и двойно залепящо тиксо. Модулът притежава така нареченото меко включване или сработване без излишни пулсации.

 

Етикети:, , , , ,

16 декември 2010 Няма коментари

Вашият коментар!

Вие трябва да бъдетелогнати за да публикувате коментар.